Glassguard 51s

Paket 1 St
Finns i lager
43510001
Beskrivning
Siktförbättrande glasbehandling av 2-komponents typ. Minskar vidhäftning av smuts, insekter, trafikfilm och is. Kraftfullt vattenavvisande vilket gör att torkarna inte behöver användas lika frekvent. Minskar också reflexerna vid mörkerkörning.
Varumärke
Lahega
Steg 1: Tag fram rengöringsvätskan Pre Act 50s. Skaka flaskan väl i 30s innan den öppnas. Använd gärna skyddshandskar vid applicering, för att skydda dig. Applicera Pre Act 50s på en medelhård polerrondell och använd en oscillerande polermaskin. Bearbeta hela vindrutan. Studera resultatet och försäkra dig om att det inte finns någon uppsprickning av medel på vindrutan. Om medlet spricker upp får man köra längre. När ytan är klar ska ytan vara homogent gråaktig och matt.

Steg 2: Tvätta bort Pre Act 50s med vatten. Detta sker lämpligast med hjälp av en vattenslang (lågtryck) eller med hjälp av en vattenflaska. Skölj rikligt med vatten så att allt rengöringsmedel avlägsnas. Vid behov, använd en ren tvättsvamp för att försiktigt bearbeta ytan. Skölj därefter av ytan med vatten igen.

Steg 3: Torka glasytan torr med hjälp av ett rent microfiber sämskskinn och tryckluft. Det är viktigt att avlägsna allt vatten från glas och fönsterlister. Obs. om det finns vatten kvar vid t.ex. en fönsterlist vid applicering av steg 2 kommer det att ge ett sämre resultat. Därför är det viktigt att man försäkrar sig om att ytan är helt torr innan man går vidare till steg 4.

Steg 4: Tag fram ampullen steg 2. Obs. får endast appliceras när rutan är helt ren och torr. Skaka ampullen väl i 30s före användning. Knäck ihop ampullens vingar så att det knäpper till. Vänd ampullen försiktigt fram och tillbaka och tillse att hela ampullens filtduk blir blöt/fuktig. Om inte hela filtduken är fuktig, finns det risk för att resultatet inte blir bra.

Steg 5: Applicera ampullen på vindrutan genom att dra den med bestämda men långsamma drag upp och ned över ytan (lodräta rörelser, ↕). Vi rekommenderar att man lägger halva framrutan åt gången. Obs. det är viktigt att man jobbar metodiskt och noggrant så att man inte missar ett område. När det är klart läggs produkten på samma sätt tvärgående över ytan (vågräta rörelser, ↔). Detta moment minimerar att torkarbladen hoppar vid användning. När det är klart upprepas behandlingen med lodräta rörelser igen (↕). Genom att göra på detta sätt, minimerar man att det blir ränder kvar som etsar fast i glasrutan. Undvik att applicera produkt på billacken. Om det sker, torka omedelbart bort produkten med en mjuktrasa och vatten. Upprepa proceduren på obehandlat glas.

Steg 6: Tag en ordentlig papperstuss, lägg den emot glasrutan och börja jobba in/torka av produkt från glasrutan. Bearbeta vindrutan med cirkulära rörelser med pappret till dess att pappret inte längre suger upp fönsterbehandlingsmedel. När detta sker rekommenderar vi att man tar en ny papperstuss. För fullgod effekt och hållbarhet är det viktigt att rutan torkas helt ren och torr. Det är viktigt att bilen står kvar i rumstemperatur och får härda i minst 60 minuter. Nu har vi en färdig glasbehandling som håller oerhört länge.
Copyright © 2020 Clemondo AB.