VÄXTBASERAT OCH UPP TILL 100% EFFEKTIVARE

Vi bestämde oss för att göra skillnad på riktigt

När man pratar om att en produkt är ”mest hållbar” brukar det innebära att den är minst skadlig. Men vi bestämde oss för att sätta ribban betydligt högre. Vi ville utveckla en serie rengöringsmedel som faktiskt inte har någon miljöpåverkan alls – utan att kompromissa med effektiviteten. Resultatet blev Liv Greenium, en växtbaserad produktserie för lokalvård som har upp till 85% lägre miljöpåverkan jämfört med traditionella städprodukter baserade på fossila råvaror. Samtidigt som de i många fall är dubbelt så effektiva.

Revolutionerande resultat

Men fungerar de lika bra som traditionella städprodukter? Ja, faktum är att studier visar att Liv Greenium till och med är betydligt effektivare. Liv Greenium Allrent halverar till exempel behovet av mekanisk bearbetning för att uppnå mer än 98% rengöringseffekt. Det ger i sin tur mindre belastning på kroppen och mindre slitage på ytorna. Utan att du behöver öka dosering eller verkningstid.

Liv Greenium förbättrar även arbetsmiljön i och med att produkterna inte innehåller några lösningsmedel. Det gör dem mindre fräna i doften och bidrar till en bättre luftkvalitet.

Hur fungerar det?

Alla rengöringsmedel innehåller tensider, ett ämne som gör att olja och vatten kan blandas. Normalt är dessa tillverkade av lösningsmedel som sedan rinner ut i avloppet. Men våra erfarna kemister lyckades hitta ett sätt att byta ut dem mot enbart växtbaserade tensider. Dessutom valde vi enbart RSPO-certifierade tensider vilket garanterar att de är hållbart framställda, både ur ett socialt och miljömässigt perspektiv. Alla ingredienser i Liv Greenium är lätt nedbrytbara och i upp till 100% av det som används kommer från förnyelsebara växtbaserade källor.

Liv Greenium utvecklas och tillverkas i Sverige. Med egen produktion och lager kan vi korta transporterna och därmed minska klimatpåverkan ytterligare.

VARFÖR LIV GREENIUM?

Upp till

85%

lägre miljöpåverkan jämfört med

standard allrent

Upp till

100%

effektivare vilket halverar arbetsinsatsen

100%

biologiskt nedbrytbart

50%

återvunnen plast i förpackningen

FÖLJANDE PRODUKTER FINNS I GREENIUM

Allrent

Effektivt rengörande och fettlösande för alla ytor

Golvsåpa

Allrengöring för trä-,linoleum- och stengolv

Grovrent

Högkoncentrerad och effektiv för ytor och golv

Santitetsrent Sur

Effektektiv avkalkning av sanitetsgods, kakel och klinker

Sanitetsrent Alkalisk

För rengöring av sanitetsgods, kakel och klinker

Stensåpa

Rengörande och vårdande för stengolv

Skurmaskin

Högalkalisk och lågskummande grorengöring

Copyright © 2020 Clemondo AB.