Header varumärke WashEye

WashEye – För både stora och små!

WashEye produkter 

I början av 2000-talet utvecklade vi en webb applikation för en av våra kunder som har stationer med biltvättsanläggningar. I den kan stationen se sina inköp och kemikalieförbrukning. Man tar dessutom lätt fram kemikalielistor, säkerhetsdatablad, skyddsblad samt produktbeskrivningar för just de produkter man köper av oss. Applikationen är även ett utmärkt hjälpmedel när det är dags för miljöredovisningen till miljömyndigheten i deras kommun.

Vi letade efter ett namn skulle kunna använda för systemet. Tvätt, kontroll och övervakning var ledord som fanns. Dessutom ville vi att det skulle fungera på en internationell marknad. Wash och Eye fick bli till WashEye.

Logo

Till en början använde vi namnet som ett produktnamn. För att det skulle få en karaktär av varumärke så använde vi typsnittet Delta Jaeger.

Från 2005 och några år framåt skapade vi flera nya varumärken och designade om andra. Därför blev det naturligt att även WashEye® blev registrerat som varumärke 2007. Vi bestämde oss också för att varumärket även skulle inkludera våra tvättprodukter för fordonssidan. Däribland våra klimatneutrala produkter och vårt Bag-In-Box system. Idag är det utvecklat till ett koncept som du kan läsa mer om på washey.se.

Vi behöll typsnittet och använde formen för plattan från Autorange logo.