Autowashs hållbarhetsresa

Autowashs hållbarhetsresa

Växtbaserad fordonstvätt från Clemondo – en viktig del i Autowashs hållbarhetsresa

 När Sohrab för ett år sedan tog över Autowash i Staffanstorp, såg han omedelbart en stor hållbarhetspotential i anläggningen. Idag erbjuder företaget inte bara växtbaserad fordonstvätt genom Clemondos Greenium-produkter, utan har även ett eget vattenreningsverk och solceller på taket.

”Såvitt jag vet har vi bara ett jordklot och vi måste ta ansvar för dess klimat. Det är lätt att tänka att det är någon annans bekymmer men det tankesättet fungerar inte”, säger Sohrab Haidari, som sedan 2023 driver fordonstvätten Autowash i Staffanstorp.

När Sohrab gick in som enhetsansvarig till tvättanläggningen insåg han snabbt att företaget behövde anta en mer hållbar profil. Han började läsa på om andra anläggningar som genomfört liknande omställningar och fick en mängd idéer. Snart sattes solceller på anläggningens tak, samtidigt som ett vattenreningsverk installerades.

Växtbaserad fordonstvätt

Under samma period kom Sohrab även i kontakt med Clemondo, som nyligen lanserat Lahega Greenium, en produktserie bestående av växtbaserade rengöringsprodukter där petroleumbaserade råvaror ersatts med växtbaserade alternativ.

”Eftersom vi ville skapa en så miljövänlig anläggning som möjligt, kändes det helt rätt att använda växtbaserad fordonstvätt från Clemondo. Vi började med att testa några produkter och när vi märkte att de fungerade bra fortsatte vi och tog in hela sortimentet.”

Sohrab berättar att företaget är noga med att inkludera sina kunder i sitt hållbarhetsarbete, och när Greenium-produkterna från Clemondo skulle testas fick flera av dem vara med och tycka till.

”De fick vara med och bedöma resultatet, om de såg någon skillnad på sitt fordon när det var tvättat med Greenium jämfört med traditionella produkter. Alla tyckte resultatet blev jättebra och de uppskattade verkligen att vi tog ställning för klimatet på det sättet”

Hälsosammare för personalen

Även Sohrabs medarbetare är nöjda med Clemondos Greenium-produkter. Förutom att de ger ett bra resultat uppskattar de också att de är mer hälsosamma än petroleumbaserade produkter.

”Greenium-produkterna är snälla mot både klimatet och personalen, vilket jag verkligen uppskattar.”

Hoppfulla inför framtiden

Nu har det gått drygt ett år sedan Sohrab påbörjade företagets resa mot en mer hållbar profil, och hittills har arbetet flutit på bra. Han berättar att det i nuläget är för tidigt att säga om förändringen har gett företaget något ekonomisk uppsving, men påpekar också att hållbarhet handlar om en långsiktig omställning där resultaten inte blir synliga omedelbart.

”Just nu har mycket kraft lagts på den interna implementeringen, men vi är hoppfulla inför framtiden och hoppas att omprofileringen på sikt kommer att leda till fler kunder. Oavsett känns det bra att ta sitt ansvar för klimatet och jag hoppas att fler gör samma sak”, avslutar Sohrab.

Dela

Your feelings about the post?

21 % överväger att byta jobb på grund av hälsoskäl – problematiskt för både individer och företag
Previous article

21 % överväger att byta jobb på grund av hälsoskäl – problematiskt för både individer och företag

Next article

Triss i hållbarhet skapar affärer för alla parter.

Triss i hållbarhet skapar affärer för alla parter.

Läs vår guide

10 arbetsmiljö-faror att ha koll på i bilvårdshallen 

CTA-Clemondo-Content-offer-Skydda_dina_medarbetare-231204

Läs vår guide

10 tips på hur du kommer igång med ditt hållbarhetsarbete

MOCK1-Clemondo-Content-offer-la_t_ha_llbarhet_driva_din_affa_r_-240229
Copyright © 2020 Clemondo AB.