header-doxa

Ett lyckat grönt samarbete

Med omtanke om människa och miljö så strävar vi på Clemondo efter gröna samarbeten. Här kommer ett exempel på ett mycket lyckat sådant.

Doxa Plast AB

Doxa Plast AB För företaget Doxa Plast AB i Värnamo är hållbarhet något som genomsyrar hela deras verksamhet. Doxa är ett familjeföretag som tillverkar miljövänlig sträckfilm som säljs både i Sverige och i övriga världen. Hela 24 000 pallar med sträckfilm lämnar deras lager varje år.

Men förutom att tillverka miljövänliga produkter så har de tagit sitt hållbarhetsarbete mycket längre än så. Förutom elbilar, förberedelse för solceller mm så tar de dessutom tillvara på överskottsvärmen som uppstår i deras fabrik och den värmen tillgodoser 10% av Värnamos bostadsuppvärmning! En fantastisk idé tycker vi på Clemondo.

Givetvis så var hållbarhet en viktig del även när de valde att upphandla städtjänsterna för deras helt nybyggda fabrik. Valet var enkelt och föll på Crenova AB.

Crenova AB

Crenova AB har liksom Doxa Plast ett stort fokus på hållbarhet och erbjuder sina kunder grönt städ. De ser liksom många andra att hållbarhet blir en allt viktigare del i hela kedjan för företag som vill göra skillnad på riktigt. Crenovas hårda miljöarbete gjorde att de blev nominerade till priset Årets Städbolag 2021.

Crenovas gröna erbjudande innefattar Greenium - Clemondos växtbaserade städserie som tillverkas i Helsingborg.

Just svensktillverkat var en viktig del i att Crenova valde att ta in Greenium. Därför var valet enkelt att ta när Stefan på Kontorsspecial presenterade Greenium för Osanna på Crenova. De har även sett många andra positiva effekter av att använda Greenium. Personalen som använder dessa rengöringsmedel dagligen upplever en behagligare arbetsmiljö då de inte behöver andas in några starka dofter. Dessutom så säger arbetsledarna att resultatet av arbetet blir bättre då produkterna är väldigt effektiva.

Utmaningar

Både Crenova och Doxa Plast ser utmaningar i att få slutkunden att förstå värdet i att välja gröna alternativ. Kostnaden på själva offerten blir ibland högre än alternativ som tillverkas utomlands eller innehåller mindre miljövänliga beståndsdelar. Men samtidigt ökar kraven på hållbarhet och arbetsmiljö och alla vet att kostnader för sjukskrivningar är höga. Fler företag inser att man måste hänga med i dessa frågor för att ens vara aktuell som leverantör i framtiden.

Clemondo är väldigt glada över att höra våra kunders berättelser om hur våra produkter ger mervärde till deras affär, deras personal och till vår gemensamma värld. Tillsammans kan vi göra skillnad på riktigt och genom att lyssna på varandras erfarenheter och idéer kan vi bli ännu lite bättre.

Copyright © 2020 Clemondo AB.