FAQ

Har du funderingar kring våra produkter eller vår verksamhet? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Traditionella rengöringsmedel innehåller petroleumbaserade tensider. Vi har bytt ut dessa mot tensider baserade på biologiskt nedbrytbara råvaror från naturen. Detta gör att Greenium har en minimal miljöpåvkeran jämfört med traditionella rengöringsmedel.

Greenium har utvecklats och tillverkas i vår fabrik i Helsingborg.

Nollbarhet är vår vision som innebär att vi år 2030 ska ha noll utsläpp till mark, vatten och luft under tillverkning, transport och användande. Vi vill dessutom ha noll påverkan på arbetsmiljön.

När man pratar om att en produkt är mest hållbar brukar det innebära att den är minst skadlig. Vi ville sätta ribban betydligt högre än så. Vi ville utveckla en serie rengöringsmedel som har minsta möjliga miljöpåverkan. Med omtanke om miljön vill vi tillsammans med våra kunder göra det enkelt att bli hållbara. Allt i vår strävan mot nollbarhet.

Faktum är att Greenium visat sig vara minst lika effektiva om inte effektivare än vanliga rengöringsmedel. Utan att behöva öka dosering eller verkningstid.

Samma dosering som likvärdiga petroleumbaserade produkter.

100% av testpersonerna upplever en bättre glans än med likvärdiga produkter.

Samma verkningstid som likvärdiga petroleumbaserade produkter.

Då Greenium inte innehåller några petroleumbaserade lösningsmedel innebär det att de är lågaromatiska vilket innebär att de är mindre fräna i doften och bidrar till en bättre luftkvalitet. I vissa fall är produkterna mer effektiva än traditionella medel, vilket innebär att den mekaniska bearbetningen blir lägre, vilket spar på både material och personal.

Då Greenium inte innehåller några petroleumbaserade lösningsmedel innebär det att inga miljöfarliga ämnen från rengöringsmedlet rinner ut i avloppen. Det innebär kostnadsbesparingar i form av färre tömningar av oljeavskiljare.

Att vara hållbar är en förutsättning för att kunna lyckas i framtiden. Att ha ett hållbart erbjudande som dessutom är betydligt mer miljövänligt än många Svanen-märkta produkter hjälper dig att ligga i framkant och därmed attrahera fler kunder. Dessutom så hjälper produkterna dig att göra arbetsmiljön för din personal bättre.

Vi har ett stort utbud av Svanen-märkta produkter. Vår Greenium-serie är dessutom växtbaserad vilket innebär att den har betydligt lägre miljöpåverkan än andra Svanen-märkta produkter innehållande petroleum.

Vi har en konsumentserie som heter Greenium Konsument. Den innehåller alla produkter du behöver för att tvätta din bil skinande ren med växter.

Vi har ett fullt sortiment med växtbaserade produkter för din automattvätt.

Vi har ett fullt sortiment med växtbaserade städprodukter.

Copyright © 2020 Clemondo AB.